×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 49
91
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
5
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
5
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
43
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
36
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
82
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak.   Hozzávalók: 200g kovászolt kovász  3dl langyos víz 500g liszt 10g só kb. 0,5dl olaj Elkészítés:A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót. Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
    Miközben nézelődtem a húsvéti desszertek között, nem győztem gyönyörködni a szebbnél szebb süteményekben. 🙂 Ebben a bejegyzésben elsősorban olyan ötleteket hoztam, amivel kicsit feldobhatod kedvenc muffinodat, vagy kekszedet, és mutatós húsvéti süteményeket varázsolhatsz belőlük. Abban biztos vagyok, hogy mindenki imádni fogja, Te pedig a nap végére rengeteg dicséretet bezsebelhetsz majd. Ha pedig nem […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Télen a madarak a kiskerteket is szívesen látogatják. Főleg ott időznek sokat, ahol szívesen látott vendégek és finom falatokkal kényeztetik őket. De vajon mennyire ismerjük a kertünkben kosztoló szárnyasokat?   A csodálatos madárvilág Facebook oldal a napokban posztolta a fenti fotót az alábbi szöveggel: “Közkívánatra egy kollázs a “kertünk madarai”-ról 🙂  A képen látható madarak: sor […]
A leander népszerűsége töretlen hazánkban. Régebben a módosabb magánkertekben, ma már szinte minden kertben, sőt egyre több közterületen is találkozhatunk vele. Nagyobb városok bátran felvállalják gondozásukat, dacolnak az utca emberének gyűjtő szenvedélyével és akár egész utcákat, vagy nagyobb tereket népesítenek be leanderrel. A tél elmúltával előkerülnek a telelő helyekről. Ki így, ki úgy telelteti őket. […]
Hozzávalók (2 püspökknyér formához) A kalácshoz: 530 g finomliszt 100 g kristálycukor 2 teáskanál szárított élesztő 3 nagy méretű tojás 120 ml víz 1/3 teáskanál só 150 g szoba-hőmérsékletű vaj A töltelékhez: 380 g Nutella 180 g durvára vágott, pörkölt törökmogyoró Sziruphoz: 120 ml víz 80 g cukor 1-2 evőkanál narancsvirágvíz (opcionális) Receptötlet: Yottam Ottolenghi- […]
Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a […]
A fehér kálát már nagyanyáink is szívesen tartották szobanövényként, az utóbbi évtizedekben megjelent színes változatokat a fiatalabb korosztály is kedveli. Kecses formája és széles skálájú színvilága miatt gyakran a modern esküvői csokrok fő virága. Töretlen népszerűségének köszönhető, hogy A hét növényének választottuk.         A hófehér kálák a nagy virágfejekről ismertek, a színes […]
Hallottam már ostoros kalácsnak vagy ostoros rétesnek is hívni az egyik nagy családi kedvenc süteményt. Rétesnek semmiképp nem nevezném, hisz kalács tésztából készül. Egymás közt gyakran csak folyós kakaósnak hívjuk, de azért a csupa csokis fonott kalács talán egy kicsit elegánsabb név. De nem is a neve a lényeg, az íze egyszerűen fenséges!     […]